vergaderingvangelovigen.org

zakelijke dienstverlening


Over ons

De website vergaderingvangelovigen.org is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting Nehemia (Ommen) en de redactie van vergaderingvangelovigen.info.

Vanaf 1 januari 2014 gelden er nieuwe regels voor ANBI's. Zij moeten vanaf die datum een aantal gegevens op het internet publiceren. De Belastingdienst publiceert een aantal gegevens van ANBI's op zijn website. Met ingang van 1 januari 2014 breidde de Belastingdienst deze gegevens uit met o.a. het internetadres van de ANBI.

Veel Vergaderingen in Nederland hebben bij de Belastingdienst rechtstreeks of via een stichting of vereniging (voor o.a. lokaalbeheer) een ANBI-aanwijzing aangevraagd en verkregen. Niet iedere aan de Vergadering gerelateerde ANBI heeft een eigen website.

Publicatie van de hiervoor bedoelde gegevens mag ook via de website van een overkoepelende organisatie. Hierdoor is het maken van een eigen website niet nodig. De website vergaderingvangelovigen.org functioneert als koepel.

Ook Vergaderingen met een eigen website mogen gebruik maken van de diensten van de website vergaderingvangelovigen.org.

Zo'n 30 Vergaderingen en organisaties maken gebruik van deze diensten.

De website en aangeboden diensten vallen onder beheer van RAES Media, gevestigd in Zuidland (KvK 24372573).


Anderen over ons

Stichting Bethel kiest voor vergaderingvangelovigen.org

Wij vinden het een mooi initiatief dat de gegevens van ANBI's van 'vergaderingen' op een centrale plaats gepubliceerd kunnen worden. Als penningmeester heb ik wel wat met cijfertjes, maar niet met publiceren op websites. Nu hoef ik alleen maar mijn gegevens aan te leveren en alles wordt verder voor ons geregeld.

Het is een mooie overzichtelijke website geworden, die informatie geeft over wat en wanneer er iets moet worden aangeleverd. Ik ervaar dat als steun. Verder hoop ik dat wanneer mijn aangeleverde gegevens niet volledig genoeg zijn voor de Belastingdienst, ik daar dan van de beheerder informatie over krijg. We kunnen op deze manier van elkaar leren.

Ria Vergouwe  |  penningmeester


Vergadering Gorinchem kiest voor vergaderingvangelovigen.org

Voor ons zijn er 2 motieven om de verplichte ANBI publicatie te verzorgen via vergaderingvangelovigen.org: we hebben geen eigen website en -niet in de laatste plaats- door met meerdere 'vergaderingen' de vereiste gegevens op één plaats te publiceren, straal je als het ware ook nog een bepaalde eenheid van 'vergaderingen' uit.

Verder word je door de informatievoorziening van de beheerder ondersteund in het werk voor de ANBI en de te nemen stappen voor de belastingdienst.

Atze van der Laan


Contact

U kunt via e-mail contact met ons opnemen. Gebruik daarvoor het e-mailadres info@vergaderingvangelovigen.org.

Ook kunt u gebruik maken van het contactformulier op deze website.

Voor het aanmelden van een ANBI voor de jaarlijkse publicatie moet u gebruik maken van het aanmeldformulier.